Usynlige akustiske forbedringer

Usynlige akustiske forbedringer

Rummet er uændret, nu lyder det bare meget bedre!

Kunden: Familie i en moderne villa, Charlottenlund, DanmarkKunden har klaget over ekko i køkken-alrum i en privat villa. Dette skyldes rummets hårde overflader, som reflekterer lyden. Huset var for nylig sat i stand og kunden vil gerne beholde det samme udseende, men forbedre akustikken i rummet. I boligens opholdsrum bør efterklangstiden være kort og må ikke overstige 0,4 sekunder.

Der er udspændt et plant akustik-tekstil på hele loftet og eksisterende loftspots ført ned til ny overflade. Opgaven blev løst hurtigt og med minimale gener for kunden. Lydmålinger før og efter installationen viser, at efterklangstiden blev reduceret til under 0,4 sekunder.

 

*Wikipedia om efterklangstid:Teknisk betegner efterklangstid den tid(i sekunder), som det tager lydniveauet at falde med 60 dB, efter at lydkilden (fx et klap) er stoppet.Overfladerne i et givent lokale har stor indflydelse på efterklangstiden – altså, hvor længe en lyd er om at fortone sig i rummet.Hårde, glatte overflader som beton og murværk har en lang efterklangstid, mens materialer med åben, porøs struktur, som for eksempel akustikplader, mineraluld og tekstiler, giver en kort efterklangstid. Jo større rummet er, jo længere er efterklangstiden også.Badeværelse og kirker har eksempelvis en lang efterklangstid og en “rungende” eller klangfuld lyd.