Oplevelse og funktionalitet på IBC Innovationsfabrikken

Oplevelse og funktionalitet på IBC Innovationsfabrikken

Akustikloft til undervisning

IBCs nye uddannelsescenter i Kolding danner rammen om vidensdeling, undervisning, innovation, seminarer, konferencer og socialt liv. Arkitekterne ledte efter en loftsløsning med mange funktionshensyn, som samtidig skulle bidrage til at rummene blev til noget inspirerende og særligt. Der er opsat demonterbare trekanter med akustisk Clipso-tekstil i vekslende planer, således at det integrerede lys spiller og reflekteres i den brudte overflade. Den resterende teknik er ligeledes indtænkt i systemet. Loftet er kombineret af faste og demonterbare felter med adgang til installationer, såsom sprinkler, rørsamlinger, el ledninger, ventilationsanlæg mm. Loftets underkonstruktion er bygget op af standard gyproc-profiler.Clipsos akustiske stof, 495 D, er spændt op i de specielt udviklede Clipso alu-rammer og monteret i to niveauer, som fast konstruktion øverst og som 99 demonterbare trekanter nederst.

LED lyskilder er blevet integreret mellem loftets to lag i samarbejde med lysleverandøren Bjarnhoff. Lysopmålinger er blevet udført for at sikre den nødvendige mængde LUX.

For at finjustere det akustiske billede og skabe den perfekte lydkomfort i undervisningslokalerne, blev ekstra lydreflekterende plader integreret bagved nogle af Clipso loftsfelterne.

For mere inspiration se video om projektet her

Flere billeder på nettet:

http://www.archdaily.com/304195/ibc-innovation-factory-shl-architects/

http://www.deko.dk/dk/nyheder/innovationsfabrikken.aspx

http://www.bjarnhoff.com/dk/projekter/ibc-innovations-fabrikken/

http://www.designboom.com/architecture/schmidt-hammer-lassen-architects-ibc-innovation-factory/

Projekt nominationer:

Den Danske Lyspris 2013

World Architecture Festival